× Support for Joomla 2.5 templates is discontinued. This forum category is read-only.

quick start fails

More
6 years 11 months ago #2713 by klichenberg
klichenberg created the topic: quick start fails
I am trying to install jm_restaurant quick start using XAMPP, just like a normal joomla installation, but when i push install demodata (configuration) it seems the installation continues but after several hours it still has'nt got to last step FINISH.

Please any ideas

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 11 months ago #2717 by marcin
marcin replied the topic: Re: quick start fails
Hello,

What exactly happened after installing the sample data?
Did you get any error or warning?

Regards,
Marcin

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 11 months ago #2719 by klichenberg
klichenberg replied the topic: Re: quick start fails
All occurred normally step 1 - 5
But in step 6: I press install sample data ( and the wheel starts to spin, indicating that work is in progress, no error messages occur at all in the steps. After leaving the pc for 8 hours the wheel is still spinning. !

I have had no problems running full Joomla install ver.2.5.7 neither the Danish or English version.

regards Lars

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 11 months ago #2720 by marcin
marcin replied the topic: Re: quick start fails
Hello,

That issue can be related to your server settings.
Please follow these steps:
- check file permissions on your server (should be 644 for files and 755 for folders)
- increase the php memory limit and the max execution time in the config *.ini file on your server (or contact your hosting provider)
Are you running windows or linux web server?

Regards,
Marcin

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 11 months ago #2728 by klichenberg
klichenberg replied the topic: Re: quick start fails
I am running windows.
I managed to upload quickstart package to my webspace (Redhost), and it runs fine there. But I still can not get it to run locally on my windows PC.
I've tried both xampp and WAMP.
Exactly where do I find settings for files and folders?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 11 months ago #2730 by marcin
marcin replied the topic: Re: quick start fails
Hello,

Tested on XAMPP 1.7.4 and works like a charm.

Regards,
Marcin

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.192 seconds

INDICO S.C.

ul. Wałowa 10/3, 84-200 Wejherowo, registered in Centralna Ewidencja i Informacja o Działalnosci Gospodarczej
NIP/VATID: PL5882424318

Copyright © 2009-2019 Joomla-Monster.com All rights reserved.

Joomla-Monster.com and this site is not affiliated with or endorsed by The Joomla! Project™. Any products and services provided through this site are not supported or warrantied by The Joomla! Project or Open Source Matters, Inc. Use of the Joomla!® name, symbol, logo and related trademarks is permitted under a limited license granted by Open Source Matters, Inc.